Een slaapverwekkend verhaal…. of niet

Een derde van je leven breng je in bed door, een derde van je vakantie dus ook.

 

Slaapcomfort

Het klinkt als een dooddoener, maar goed slapen is erg belangrijk, ook, of juist, in je vakantie. Daarom verbaast het me dat het een onderwerp is, wat op het eerste oog niet leeft onder gasten, maar ook niet bij eigenaren van vakantiewoningen. Op websites kom je er over het algemeen weinig over tegen, en ook in de reviews wordt over ongeveer alles gesproken, maar slaapcomfort komt er bekaaid af.

Parijs

We komen regelmatig in Frankrijk en hebben er bijna acht jaar gewoond, daar is de kwaliteit van de bedden over het algemeen laag en zijn de afmetingen niet afgestemd op de gemiddeld genomen langere Nederlanders. Wie met zijn partner in een Parijs hotelletje heeft overnacht heeft ongetwijfeld de ervaring gehad dat je naar het midden van het bed rolde. In het begin van je relatie misschien geen probleem, maar niet goed voor je nachtrust.

Importeren

Toen wij destijds voor onze accommodaties in Frankrijk op zoek gingen naar bedden was het lastig om bedden te vinden volgens de Nederlandse standaard. Franse bedden zijn standaard 80 bij 190 centimeter, terwijl wij Nederlanders meestal gewend zijn aan 90 x 200 centimeter. Bedden met deze afmetingen waren wel te vinden in Frankrijk, maar daar betaalde je de hoofdprijs voor. Ondanks ons streven om lokaal te kopen, maakten we voor het slaapcomfort een uitzondering en lieten deze uit Nederland komen. Bij een volgende bestelling zijn we zelfs overgestapt naar 210 centimeter.

Wat opviel was dat we regelmatig complimenten kregen van gasten over de kwaliteit van onze bedden. Een aantal gasten met rugklachten, op doorreis naar het het zuiden, verbleef een of twee nachten bij ons, puur vanwege het slaapcomfort.

Maak je bed(den) op!

Hoe vervelend is het als je na een lange reis nog je bed moet opmaken. Het enige dat je nog wilt is met een drankje op het terras zitten en de vakantie laten beginnen. Niets ziet er zo triest uit als een plastic pakketje met bedlinnen op een kaal matras. Gasten zijn bereid om te betalen voor opgemaakte bedden. Laat je bedlinnen wassen door een wasserette of huur bedlinnen.

Hotel

Persoonlijk houd ik ervan dat de slaapkamer de uitstraling heeft van een hotelkamer. Laat je bedlinnen wassen door een wasserette of huur bedlinnen. Schaf boxspringbedden aan met goede kwaliteit dekbedden en kussen, bij voorkeur anti-allergeen. Zet een nachtkastje aan beide kanten van de bedden en vergeet het bedlampje niet.

Hygiene

Heel belangrijk, vaak vergeten. Ik zal je de details besparen, maar bedden en beddengoed heeft het nogal te verduren. Zorg niet alleen voor schoon bedlinnen, maar controleer regelmatig de matrassen en het beddengoed. Deze moeten fris ruiken en eruit zien als nieuw.

Tips

  • Beknibbel niet op de kwaliteit van je bedden(goed)
  • Ga voor de hoteluitstraling met boxspringbedden en opgemaakte bedden
  • Ga de bedden zelf proberen (geloof me, bijna niemand doet dit)
  • Laat je bedlinnen wassen door een wasserette of huur bedlinnen
  • Laat je adviseren door een bedden-speciaalzaak
  • Controleer je matrassen en beddengoed op hygiĆ«ne

Slaap lekker!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *